torsdag 10. mai 2012

En helt!!

Tenk så heldige vi i Norge er som har en vaske-ekte helt å vise til. Gunnar Kjakan Sønsteby må vel være en prototypen på en kjernekar.  Modig, morsom, tøff og omtenksom, en virkelig likandes kar som har satt dype spor i vårt lille land.

Andre land sliter med sine "forbilder", som Lenin, Stalin, Pol Pot, Franco og  lignende historiske personligheter.  Jeg vet, disse var jo statsoverhoder, og kan jo slett ikke sammenlignes med vår helt, men ville bare understreke hvor heldige vi faktisk er....i vårt lille land.

Vi har gode mennesker bak oss, vi, selvfølgelig er det ingen regel uten unntak, men de snakker vi ikke om nå.
Nå skal vi fokusere på de fantastiske menneskene som har gjort Norge til det det er idag, og Kjakan var uten tvil en av dem. Han stod virkelig på for landet vårt og kjempet hardt, med fare for sitt liv, en innbitt kamp mot nazismen og det som fulgte i kjølvannet av den. Respekt!!!!


Vi er heldige i landet vårt, at vi kan vise til en ekte helt når vi skal snakke historie.

Hvil i fred, Gunnar "Kjakan" Sønsteby.1 kommentar:

 1. Ikke vanskelig å se hvor Breivik tok inspirasjonen sin fra for en som har øynene oppe. Kongen og våre politikere har nylig hyllet massemorderen "Kjakan" som drev med både lystmord og tortur i måndene før og etter krigen (sadisten Kjakan har selv skrytt av å ha drept bundne soldater!). Når både vår kongefamilie og våre politikere viser en så rå voldsforherligelse i full offentlighet skjønner man at folk lar seg inspirere til å ønske seg det høyt hengende "Krigskorset" og "bli helt".

  Så nylig NRK brennpunktdokumentaren (sjekk nrk nett-TV) om den engelske bombingen av gestapo kontoret i Oslo nyttårsaften i 1944 som avdekket at Sønsteby hadde "ringt inn og bestillt bombingen". Bombene resulterte i en total militær katastrofe med skivebom på alle de viktigste målene og med tap av 78 sivile norske liv (og mange uskyldige barn!) som resultat. Men denne fiaskoen var visstnok en "moralsk seier likevel som det norske folk kunne gå rundt å glede seg over" ifølge Sønsteby. Med en så dårlig dømmekraft forstår jeg godt hans senere naive utsagn om muslimers fremtidige harmoniske deltagelse i norsk demokrati. Tror egentlig mange nordmenn ikke var så begeistret for Kjakan som mediene ville ha det til, men folk turde ikke si noe imot de offisielle "heltene".

  Ja selv de allierte flyverne som var med på å bombe Oslo i 44 syntes at Kjakan var syk i hodet:
  http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.8043426

  Jesper Ø.

  SvarSlett